Habere Habere
REKLAM

17 Temmuz 2014

Ramazan ayında sıkça rastlanan kabızlık sorunu için yapılması gereken en önemli şey; kuru gıdalar yememek ve faydalı kuru yemişlerden bolca tüketmek.

Ramazan ayında insanların en çok karşılaştığı sorunlardan biri de kabızlık. Ramazan ayında bu problemi yaşayanlar özellikle katı gıdalarla beslenmemeye özen göstermeli. Kuru kayısı, kuru incir, yulaf kepeği ve bitki çayları kullanımı bu sorunun en aza inmesini sağlayabilir.

Kabızlıkla başa çıkabilmek için kullanılan kayısılı form çayları kişiyi rahatlatsa da kullanım miktarı konusunda dikkatli olunmalı.

İnsanların alışık oldukları bir tuvalet saati olduğunu da hatırlatan Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel, kişilerin Ramazan ayında da belirledikleri bir saatte tuvaletleri gelmese dahi tuvalete gitmeleri gerektiğini vurguladı.

Ayrıca Diyetisyen Şengel'in özel karışımından da faydalanabilirsiniz. Bir bardak suyun içine konulan kuru incir, kuru erik ve yulaf kepeği ile birlikte eklenen bir miktar zeytinyağı aç karnına tüketildiğinde büyük ölçüde kazılık sorunu ortadan kalkıyor.
REKLAM
Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş Google+'da Paylaş